ronostrand

Ronostrand

Wanneer u een dagje naar het strand wilt, kom dan een dagje naar het Ronostrand in Drenthe. Het Ronostrand is een uniek strand aan de rand van de Drentse bossen in het dorpje Een tussen Roden en Norg. Een unieke combinatie wat gegarandeerd een geweldig dagje uit is!

tt assen

TT Assen

TT Circuit Assen, de plek voor spectaculaire race-evenementen. De TT, het WK Superbike, DTM, het Truckstar Festival; slechts enkele van alle topevenementen.

Speelgoedmuseum Kinderwerel

Speelgoedmuseum Kinderwereld

“Kijken en spelen, zowel binnen als buiten”!

De St. Nedl. Museum Kinderwereld is in 1969 opegricht door de Vereniging van Volksvermaken. In de loop der jaren is grotendeels door schenkingen uit het gehele land een enorme en unieke collectie speelgoed ontstaan vanaf ca. 1700 tot na de 2e Wereldoorlog. Te zien zijn o.a. prachtige poppen en poppenhuizen, blikken mechanisch speelgoed, stoommachines, bord- en tafelspelen en nog heel veel meer.

Gevangenismuseum Veenhuizen

Gevangenismuseum

Het Nationaal Gevangenismuseum Veenhuizen is een unieke plek in Nederland, vol spannende presentaties, interessante tentoonstellingen, bruisende evenementen en een verrassende omgeving.

Drents Museum

Drents Museum

Het Drents Museum inspireert jong én oud met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis. Het Drents Museum is beroemd om haar grote internationale tentoonstellingen.

Historische Collectie Regiment Stoottroepen Prins Bernhard

Historische Collectie Regiment Stoottroepen Prins Bernhard

Volg in het museum de mannen uit het verzet die in 1944 in het bevrijde zuiden van ons land dienst namen bij de Stoottroepen, om samen met Engelsen en Amerikanen de rest van Nederland te bevrijden.

De collectie in het museum volgt het Regiment vanaf de oprichting tot heden.  Het Stoottroepenmuseum is gevestigd in een monumentaal pand op de Johan Willem Frisokazerne en de uitgebreide collectie is een bezoek meer dan waard.

Landkaart Drenthe

nog meer inspiratie......

Bezoek eens deze website voor meer ideeën…

Uitjes